Skip to content

Reiki is een energetische behandeling die haar oorsprong in Japan vindt. Met behulp van Reiki kun je diepe ontspanning en zelfgenezing bereiken. Compassion 4 You in Hengelo biedt Reiki behandelingen aan die jouw energiebanen zuiveren, waardoor de energie weer vrij door je lichaam kan stromen. Je zult je daardoor weer meer in balans voelen.

Wat is Reiki?

Reiki als therapie ontstond in Japan rond 1920. Mikao Usui ontwikkelde de therapiemethode als een spirituele weg naar harmonie, geluk en verlichting. De naam werd ontleend aan twee Japanse woorden: Rei en Ki. Rei betekent zoveel als ‘geest’ of ‘ziel’, terwijl Ki het beste vertaald kan worden als ‘universele levensenergie’. Toch is Reiki één van de oudste genezingsmethoden die er is.

Intuïtief weet iedereen namelijk dat je verlichting van pijn kunt ervaren door je hand op de pijnlijke plek te leggen. Denk maar eens na: als je hoofdpijn hebt, breng je automatisch je hand naar je hoofd. Of als je buikpijn hebt naar je buik. En vaak helpt dit een beetje. Dat komt, doordat de energie dan weer begint te stromen. Een therapeut die jou Reiki geeft, heeft geleerd hoe hij of zij de energie van het universum kan gebruiken om jouw klachten te verminderen.

Wat is een Reiki-behandeling?

Wanneer je klachten hebt, zijn de banen waarlangs de energie in je lichaam stroomt geblokkeerd of verzwakt. Dat kan komen door stress, maar ook door verwondingen of ziekte. Door de blokkeringen in je energiebanen, die we ook wel meridianen noemen, kan de energie niet meer vrij door je lichaam stromen. Daardoor raak je uit balans en ontstaan klachten op emotioneel of fysiek vlak. Tijdens een Reiki-behandeling helpt de therapeut je de stroom van levensenergie weer in balans te brengen. Daardoor ervaar je diepe ontspanning en kan je gezondheid herstellen.

Tijdens een Reiki healing helpt de therapeut je blokkades, stress en lichamelijke spanningen los te laten en fungeert vervolgens als doorgeefluik voor energie. Deze energie komt dus niet van je therapeut, maar uit het universum. Wanneer jouw energiebanen niet langer geblokkeerd zijn, zul je je ontspannen voelen en gaat de energie weer stromen.

Jouw Reiki-therapeut gebruikt haar handen om de energie over te brengen op je lichaam. Daarvoor legt zij haar handen op of boven specifieke plekken op je lichaam. Door gebruik te maken van haar kennis van chakra’s en aura’s kan ze je helpen je geest, emoties en fysieke lichaam in balans te brengen en te helen. 

Het doel van de Reiki-behandeling is dus het opheffen van energetische blokkades uit het verleden én het heden. De meeste mensen ervaren Reiki als zeer ontspannend en merken na behandeling wezenlijke verbetering van hun klachten.

De voordelen van een Reiki-behandeling

 • Minder stress: tijdens de Reiki healing gaat de energie vrijer door je lichaam stromen. Het cortisol-gehalte in je lichaam daalt en je wordt rustiger.

 • Betere concentratie: doordat tijdens een Reiki-behandeling je geest gestimuleerd wordt om van negatieve gedachten af te komen, kun je na de behandeling vaak helderder en efficiënter nadenken. Doordat het stressniveau in je lichaam afneemt tijdens de behandeling, neemt je concentratieniveau verder toe.

 • Verbeterde nachtrust: het kalmerende effect van een Reiki-behandeling werkt tevens door in je slaap. Doordat je zenuwstelsel vertraagt, komt je lichaam in een staat van diepe ontspanning en dat zorgt ervoor dat je makkelijker in slaap valt.

 • Sterker immuunsysteem: ook je immuunsysteem heeft baat bij het verlagen van het stressniveau in je lichaam. Stress en angst verzwakken namelijk je immuunsysteem.

 • Meer zelfgenezend vermogen: tijdens een Reiki-behandeling worden je energiebanen gereinigd. Daardoor kan de energie weer vrij stromen door je lichaam en kan je lichaam zichzelf beter genezen.

 • Minder afvalstoffen: je lichaam wordt tijdens een Reiki healing zachtjes gereinigd van onzuiverheden en afvalstoffen. Daardoor wordt je lichaam ‘opgeschoond’ en bevat het minder afvalstoffen.

Hoe vaak heb ik Reiki nodig?

Het helende effect van Reiki merk je vaak al tijdens de eerste behandeling. Dat wil niet zeggen dat je na één Reiki-behandeling van al je klachten verlost bent. Hoeveel behandelingen je precies nodig hebt, is afhankelijk van jouw situatie en klachten. Over het algemeen is het aan te raden minimaal drie behandelingen te ondergaan om een langdurig effect te bewerkstelligen met Reiki. Natuurlijk kun je ook vaker een Reiki healing vragen.

Kan Reiki ook op afstand gegeven worden?

Hoewel je van harte welkom bent voor een Reiki-behandeling in mijn praktijk, hoef je niet naar Hengelo te komen voor een behandeling. Reiki kan namelijk ook gegeven worden op afstand. Zo kun je thuis, of op een andere plek waar jij je veilig voelt, de energie ontvangen. Handig als je bijvoorbeeld in Wierden, Almelo, Enschede, Oldenzaal, Delden, Borne, Boekelo, Glanerbrug, Haaksbergen, Goor, Markelo of Losser woont en niet in staat bent om voor een Reiki-behandeling naar Hengelo te komen. Ook als je verder weg woont, is dat geen enkel probleem.

Is Reiki geschikt voor kinderen?

Reiki is niet alleen een goede methode voor volwassenen om zich beter te voelen. Ook kinderen en zelfs baby’s kunnen er baat bij hebben. En, wanneer je als toekomstige moeder tijdens je zwangerschap een Reiki-behandeling ondergaat, versterkt dit de band tussen jou en je kindje.

Wanneer kan Reiki bij baby’s

Reiki voor baby’s is zinvol als je kindje:

 • Last heeft van darmkrampen
 • Veel huilt zonder aanwijsbare reden
 • Gespannen of overstrekt is.

Reiki voor oudere kinderen

Maar ook bij oudere kinderen heeft Reiki bewezen te helpen bij kinderen die:

 • Slecht slapen of nachtmerries hebben
 • Erg druk zijn
 • Gedragsproblemen hebben
 • Teruggetrokken of onzeker zijn
 • Vaak ziek zijn.

Bevorder je zelfgenezend vermogen

Wil jij eindelijk af van je klachten? Wil je weer met meer energie door het leven gaan? Reiki heeft effect op energetisch, emotioneel, mentaal en fysiek vlak. Verbeter je zelfgenezend vermogen en maak nu een afspraak. Wil je eerst weten wat een Reiki behandeling kost?

Back To Top